Troldehaven ppo

Ny stordagpleje i Sunds

Af Anne Krøjgaard Sunds-Gjellerup avis uge 12 2013

Lene sidder med Hailey, og Susanne sidder med Karla i den kommende stordagpleje.

Svigerdatter og svigermor åbner stordagpleje på Nøddekrogen den 1. maj 2013 med plads til 10 børn

Den 1. maj får børnefamilier i Sunds et helt nyt alternativ til den almindelige kommunale pasning.
Susanne Østergaard og Lene Holbek Østergaard åbner nemlig en stordagpleje på Nøddekrogen - hos Lene og hendes mand i deres store bolig, hvor børnene får 100 kvm, der er helt deres eget område - og en have på 300 kvm, de kan boltre sig i.
- Vi bliver et godt supplement mellem vuggestue og dagpleje. Her vil børnene få nær kontakt til to faste voksne. Her er mulighed for socialt samspil, fordi vi har flere børn end en traditionel dagpleje med 4-5 børn. Samtidig kan vi støtte og vejlede hinanden, og hjælpe med at tage sig af hinandens børn. Da det jo er små børn med mange bleskift, er det rart, at der er en anden ved de andre børn, så man kan give sig god tid, mens man pusler barnet. Og da nogle børn er så små, at de stadigvæk får flaske, vil der også her være god tid til at sørge for barnets behov - uden for mange forstyrrelser, mens den anden er ved børnene, siger Lene Holbek Østergaard.

Intet kommunalt pres

Ideen til at etablere stordagplejen kom, da Susanne Østergaard skulle overveje sin tilbagevenden på arbejdsmarkedet efter endt barsel. Hun arbejder i butik og kunne se frem til at skulle arbejde tre ud af fire lørdage. Det havde familien svært ved at få til at hænge sammen. Samtidig var hendes svigermor, Lene Holbek Østergaard, blevet opsagt efter 18 år som souschef i D.I.I. Troldhytten i Simmelkær, som blev lukket på baggrund af Herning Kommunes strukturtilpasninger i august.
- Jeg føler, at jeg stadigvæk har en masse at give til børn, og efter have søgt utallige stillinger uden held, har jeg nu valgt at tage sagen i egen hånd og blive privat dagplejer sammen med Susanne, fortæller Lene Holbæk Østergaard.
- Nogle af fordelene ved at vælge en privat pasning til sit barn er, at vi kan være mere fleksible med hensyn til åbnings- og lukketider. Vi har ingen gæstedagpleje, og vi er billigere end den kommunale dagpleje. Og så er vi ikke underlagt Herning Kommunes krav om eksempelvis pædagogiske læreplaner og dokumentation, men kan selv bestemme, hvad vi vil bruge vores kostbare tid til - nemlig at være sammen med børnene, siger Lene Holbek Østergaard og understreger, at der naturligvis alligevel er et pædagogisk mål for arbejdet.
- Vi vil også lave uge- eller månedsplaner. Men vi er herrer i eget hus og er derfor heller ikke i fare for at blive fyret eller blive udsat for nedskæringer og andet, der hører til den kommunale dagsorden, siger hun.

Plads til ti

Lokalerne på Nøddekrogen er ikke en del af parrets privatbolig, så det vil udelukkende blive indrettet på børnenes præmisser med legekroge og børnemøbler og hvad dertil hører. Og så er huset 100% røgfrit.
Udendørs er der en lukket have på over 300 kvm, derudover også en stor overdækket carport, hvor børnene kan køre på scootere og trehjulede cykler, hvis vejret driller. Der er også så meget plads, at forældrene kan lade barnevognene stå i dagplejen hele ugen uden at generer dagplejerne.
Dagplejen kommer til at hedde "Østergaards Private Stordagpleje" og er godkendt til ti børn.
- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og har allerede skrevet kontrakt med de første børn, men der er stadig plads til flere. Hvis der er nogen der har lyst til at komme forbi og se lokalerne og eventuelt få en snak, er de hjertelig velkommen, siger Lene Holbek Østergaard.